Therese Bjørstad Karlsen, IKEA

En kan innimellom undres hvordan de får det til? Når posene med alle skruene er riktig gang på gang, når de kan forutsi sin lagerbeholdning av en bestemt vare for alle dagene neste uke. IKEA får det til - kan vi?

Therese Bjørstad Karlsen ble for mange kjent gjennom byggingen av IKEA's nye varehus i Trondheim. Som varehussjef har hun etablert og drevet en butikk som har tatt store markedsandeler og samtidig gjort seg bemerket med fornøyde medarbeidere. IKEA Leangen og Therese har også kjørt et pilotprosjekt for nytt logistikksystem for IKEA Global.

I 2011 begynte Therese i en ny stilling som Commercial Review manager IKEA, og har ansvaret for å utarbeide og utføre revisjoner av de norske varehusene for å sikre og forbedre kjerneprosessene som gir sluttkunde den gode opplevelsen. Hun skal føre kontroll, men like mye sørge for god opplæring og inspirerer til forbedring blant ansatte i IKEA.

Alle i norsk industri kan hente lærdom fra IKEA. Therese Bjørstad Karlsen kan med sine 14 år i selskapet, samt erfaring fra styreverv i flere industriselskaper, helt sikkert formidle litt av den lærdommen.