Eli Aamot, Heidrun, Statoil

Heidrunplattformen (Foto: Øyvind Hagen, Statoil)
Heidrunplattformen (Foto: Øyvind Hagen, Statoil)

Heidrun er godt vedlikeholdt, men fallende produksjon gjør det tilbakevendende dilemmaet «hva er godt nok» enda mere aktuelt. For å møte dette dilemmaet blir risikostyring og samhandling hav-land viktig.

Heidrunplattformen er verdens første flytende strekkstagplattform i betong, og er bygget for å tåle de ekstreme værforholdene på Haltenbanken. Den ble satt i drift i 1995, og produserer både olje og gass. Olje blir lastet via lastebøyer til båt og transportert inn til Mongstad, mens gassen blir ført i rørledningen Åsgård transport via Kårstø til Tyskland. En avstand på 1400 km.

Eli Aamot har iløpet av sin karriere hatt flere roller i Statoil. Blant annet hun vært Vice President Environment og Vice President R&D Technology for new areas, hvor hun arbeidt med utfordringer knyttet til oljeutvinning på store dybder og i arktisk.

Heidrun var den første installasjonen på Haltenbanken, og den ble bygd for å vare lenge. Når Heidrun ser fremover mot 2045 så har de en erfaren og miljøbevist Asset Integrity Manager med seg som skal balansere minkende inntekter og vedlikeholdsutgifter mot risiko for produksjonstap og miljøskader. Hva er godt nok?