Onsdag 27. mars

09:00 - 10:00
Innsjekk og mottakelse av våre gjester. | Kaffepause
Ta morgenkaffen sammen med oss og besøk våre sponsorer/utstillere. Vi starter dagen i plenum, etter lunsj tilbyr vi ulike fagsesjoner.
10:00 - 10:15
Velkommen til MainTech konferansen 2019 | Gunnar Andreas Aarvold, MainTech
Vår «selvutnevnte konferansegeneral» ønsker velkommen til årets MainTech konferanse. Gunnar Andreas skal lose oss trygt gjennom innholdsrike dager med fag, inspirasjon og hyggelige møter.
10:15 - 10:50
De nødvendige endringene | Jan Christian Vestre, Vestre AS
Spenn deg fast for et fyrverkeri av et innlegg med moment og takt, der fokus er utvikling, forbedring og bærekraft. Dette innlegget kommer til å bli husket! Jan Christian Vestre er daglig leder i familiebedriften Vestre, en av Europas mest fremgangsrike produsenter av bymøbler.
10:50 - 11:30
Fremtidens forbedringsprosjekt | Johnny Rimestad Sætre, NIRAS
Johnny vil snakke om hva som er mulig i dag, i morgen og hva vi tror vil være mulig i årene som kommer. Teknologien vi bruker i prosjektutvikling har kommet langt, men vi må utvikle oss som kreative problemløsere dersom vi skal hente ut potensialet i teknologien. Hvordan tror vi som rådgivere at kunstig intelligens vil påvirke verdikjeden i fremtiden?
11:30 - 12:00
Kaffepause | Kaffepause
Benytt anledningen til å besøke årets sponsorer/utstillere i pausen og delta på årets quiz. Vi trekker flotte premier fra hovedscenen dag 2
12:00 - 13:00
The battle against fake lean | Robert Kusén, Kusén
Vi er så heldige å få besøk av Europas mest ettertraktede forelesere innen området lederskap med Lean-filosofi som fundament. Med sin bakgrunn fra Scania sitt motorverksted vil han dele sine erfaringer med oss. Han er forfatter av boken «Respekten for mennesket» som er oversatt til flere språk.
13:00 - 14:00
Lunsj | Lunsjbuffet
Ledelse og utvikling

14:00 - 16:30
Innenfor fremgang med Lean kommer forandring i synet på mennesket. Hvordan kan du som leder peke retning og sette mål, og samtidig gi de ansatte støtte og tillit slik at de selv kan gjennomføre og forbedre egne arbeidsprosesser?
Anvendt digitalisering

14:00 - 16:30
MainTech inviterer til et dykk inn i digitaliseringens verden og vi får høre om teknologiene og konseptene som kommer til å være styrende i årene som kommer, og hva som kreves av folkene rundt.
RCM for ledere og entusiaster

14:00 - 16:30
RCM kan brukes til å oppnå pålitelig og kostnadseffektivt vedlikehold. Nancy Regan er verdenskjent for sitt arbeid med RCM-analyser og kommer for å dele sin erfaring.
14:00 - 16:30
Velkommen | Gunhild Engan Opland, MainTech
Velkommen til fagsesjon i Ledelse og Utvikling. Bli møtt av Gunhild, som introduserer og følger dere, gjennom et spennende program preget av entusiasme, refleksjon og påfyll av kompetanse.
14:15 - 15:00
Respekten for mennesket – Innenfor fremgang med Lean kommer forandring i synet på mennesket. | Robert Kusén, Kusén
Robert Kuséns erfaring og forskning viser at 70 til 80 prosent av organisasjoner som forsøker å gjøre en endring av kultur og lederfilosofi ikke lykkes. De kjører seg fast før eller siden og spørsmålet er hvorfor? En av årsakene pleier å bli beskrevet som problemet med lederskapet, i hvert fall hvis man spør de ansatte, og problemer med å få med seg de ansatte, hvis man spør lederne.
15:00 - 15:30
Kaffe/ Vrimle/ Stands | Kaffepause
Besøk stands, ta en prat med kjente og ukjente - og for all del fyll opp kaffekoppen
15:30 - 16:00
Omstilling i en digital hverdag | Lars Stenerud, Plasto
Ledelse og utvikling i møte med den digitale omstillingen. Kom og hør den spennende historien til Plasto, produsent av avanserte produkter for havbruk og annen industri: Hvordan de har utviklet seg til å kunne konkurrere med Kina fra «lille» Åndalsnes.
16:00 - 16:30
Produktivitetsspranget | Kristin Hafskjold, KIWA
Hvordan styrke og øke produktiviteten i bedrifter basert på en felles virkelighetsoppfatning i organisasjonen, sentrale prinsipper i den norske samarbeidsmodellen og Lean?
14:00 - 16:30
Velkommen | Thomas Brynjulfsen, MainTech
Vi ønsker velkommen til vår fagsesjon om Anvendt Digitalisering. Thomas vil gi oss en introduksjon til temaet, og oppsummerer trendene vi har sett det siste året.
14:15 - 15:00
Fra ide til realitet | Stein Håvardsholm, Aker BP
Fra ide til realitet – kontrollrom Ivar Aasen fra offshore til land, nye samhandlingsformer og økt deling av data.
15:00 - 15:30
Kaffe/ Vrimle/ Stands | Kaffepause
Besøk stands, ta en prat med kjente og ukjente - og for all del fyll opp kaffekoppen
15:30 - 16:00
Digitalisering med Smart Production & Connected Enterprice iht. Industri 4.0 | Uwe Kuppers, Rockwell Automasjon
Uwe har mer enn 25 års erfaring i produksjonsmiljø og med industriell programvare og automatiseringsprodukter. Uwe vil presentere en europeisk business case på anvendt digitalisering.
16:00 - 16:30
Smartere anleggsforvaltning med Big Data | Arne Smisethjell, Statnett
Statnetts anlegg og komponenter utfører kritiske oppgaver, og det er av avgjørende betydning å vedlikeholde og skifte dem ut til riktig tid. Da er det viktig med god kunnskap om tilstanden til hver enkelt komponent. SAMBA skal bidra til å forbedre beslutningsunderlaget og beslutningsprosessene innenfor anleggsforvaltning i Statnett.
14:00 - 16:30
Velkommen | Kristian Askeland, MainTech
Vi ønsker velkommen til vår fagsesjon om RCM for ledere og entusiaster. Kristian Askeland og Kristine Høyen vil lede dere gjennom en dag med interessante foredragsholdere fra norske bedrifter (TBA) samt verdenskjente Nancy Reagan som reiser over dammen for å dele av sin kunnskap med sitt brennende engasjement.
14:15 - 15:00
RCM, er det verdt det? | Nancy Regan, RCMTrainingOnline.com
Nancy vil gi oss en kort introduksjon til stegene som inngår i en RCM analyse. Hun vil gå gjennom velkjente utfordringer med å gjennomføre en RCM-prosess. Hvilke fordeler kan oppnås, og hva skal til for å oppnå disse i et kort- og langsiktig perspektiv er sentrale poenger i foredraget.
15:00 - 15:30
Kaffe/ Vrimle/ Stands | Kaffepause
Besøk stands, ta en prat med kjente og ukjente - og for all del fyll opp kaffekoppen
15:30 - 16:15
Moderne Vedlikeholdsledelse i et RCM-perspektiv | Sverre Iver Aastorp, Statnett
Med bagrunn fra industrien, militæret, transpport og kraftbransjen vil Sverre snakke om sin erfaring og hvilke krav som stilles til ledere på alle nivåer innen moderne industri.
Foto: Jan Helge Kvalvik,
16:15 - 16:30
Oppsummering/diskusjon | Kristian Askeland, MainTech
Vi oppsummerer dagen og avslutter med spørsmål fra salen.
14:00 - 16:30
Velkommen | Benjamin Aspdal
Velkommen til SAP PM forum.
14:05 - 14:35
SAP Norge | Johan Malmström, SAP Norway
SAP er et av verdens største forretningssystemer og støtter mange store industriselskaper i deres prosesser.
14:35 - 15:05
Mobilitet for Serviceteknikere | Elling Skjetlein, Neptune Software
Serviceteknikere vil mest av alt fikse ting og bruke minst mulig tid på rapportering og papirarbeid. Mobile appliasjoner som er tilpasset serviceteknikerens behov gir tilgang til informasjon når det trengs og rapportering av utført arbeid på stedet. Mobile løsninger gir økt brukertilfredshet, bedrer datakvaliteten og reduserer ledetiden på innsamling av data. Neptune Software leverer mobilitet til SAP PM kunder og vil presenter kundecaser og løsning.
15:05 - 15:30
Kaffe/ Vrimle/ Stands | Kaffepause
Besøk stands, ta en prat med kjente og ukjente - og for all del fyll opp kaffekoppen
15:30 - 15:45
Mål for SAP Forum 2019 | Tormod Brechan, MainTech
Det er snakk om nye muligheter i systemet, men hva er egentlig behovet? Hvordan skal man angripe utfordringene?
15:45 - 16:30
Årsmøte for medlemmer av SAP forumet
Årsmøtet er åpent for alle
16:30 - 17:30
Kompetansemyldring | Grønn time
Deltagere, foredragsholdere og sponsorer møtes i myldreområdet utenfor San Siro. Det blir en unik mulighet til å fortsette praten med kjent, eller knytte nye relasjoner. MainTech byr på snacks og noe godt å drikke. Velkommen til kompetansemylding.
18:30 - 19:00
Dørene åpnes til San Siro - vil vårt arrangement bli som mirakelet i 1996? | Roger Sundal, MainTech
Vil vår faste ankermann på dag en, kunne lede oss til samme mirakelet som RBK greide på San Siro i 1996? Roger loser oss gjennom kveldsprogrammet med både faglig og kulturelle innslag. Velkommen til San Siro!
19:00 - 19:45
Ledelse i digitaliseringens tid | Silvija Seres, TechnoRocks
Den fjerde industrielle revolusjonen endrer ikke bare forretningsmodeller og markedsposisjoner, den endrer hvordan vi jobber og hvordan vi leder, og hvordan vi er. Silvija prater om hvordan vi best kan tilpasse oss denne omveltningen av alle næringer og samfunn, og drive denne endringsreisen på en konstruktiv måte som ledere, ansatte og borgere.
– En gang var jeg i en rafting-flåte, sier Silvija Seres – Vi veltet i første stryk, gikk rett under. Da vi kom det til det andre, rodde vi som bare pokker. Det handler om erfaring!
19:45 - 21:00
Konferansemiddag | Konferansemiddag
Vi fortsetter kvelden med Scandic Lerkendal sin konferansemiddag. Vi ser frem til god mat og hyggelige samtaler rundt middagsbordene.
21:00 - 22:00
Musikkinnslag | Amanda Tenfjord
Etter en dag med mange inntrykk, faglige påfyll og god mat skal vi runde av med en god konsert. Sjekk mer om vår artist Amanda Tenfjord på linken over, og se hennes innslag på Lindmo i fjor høst.

Torsdag 28. mars

Ledelse og utvikling

08:30 - 11:30
"Beyond Words" - Visualiseringens effekt og kraft: Få innsyn og bli inspirert av hvordan visualisering har en storslagen effekt på forståelse, tilegning av kunnskap, effektivitet og informasjonsflyt. Ta del i en spennende Lean-reise og hør om det "Det digitale sagbruket som ble smart".
Anvendt digitalisering

08:30 - 11:30
MainTech inviterer til et dykk inn i digitaliseringens verden og vi får høre om teknologiene og konseptene som kommer til å være styrende i årene som kommer, og hva som kreves av folkene rundt.
RCM fra analyse til handling

08:30 - 11:30
Hvordan sikrer du som leder og du som RCM-entusiast at din bedrift evner å gå "Fra analyse til handling til forbedring"? Nancy Reagan er verdenskjent for sitt arbeid med RCM-analyser og kommer for å dele sin erfaring."
08:30 - 11:30
Velkommen | Alfred Nerland, MainTech
Bli møtt av Alfred, som introduserer og følger dere, gjennom et spennende program preget av entusiasme, refleksjon og påfyll av kompetanse.
08:35 - 09:10
Visualisering | Johan Lundell, Nodd
«Beyond Words» - Visualiseringens effekt og kraft Få innsyn i og bli inspirert av hvordan visualisering har en storslagen effekt på forståelse, tilegning av kunnskap, effektivitet og informasjonsflyt. «Det skal være lett å gjøre rett».
09:10 - 10:00
Visualisering workshop | Johan Lundell, Nodd
Gjennomføring av statusmøter - Visualisering som hjelp til å forbedre effektivitet, delaktighet/involvering og engasjement
10:00 - 10:30
Kaffe/ Vrimle/ Stands | Kaffepause
Besøk stands, ta en prat med kjente og ukjente - og for all del fyll opp kaffekoppen
10:30 - 11:00
Samarbeidsprosjekt innen Lean | Ørjan Skonseng, Bunnpris
Norges første Lean-prosjekt i dagligvarebransjen omtales som en suksess. Samarbeidsprosjektet for kompetanseheving i de fire Bunnpris-butikkene i Mo i Rana beskrives som en suksesshistorie av både ledere og ansatte. Partssamarbeidet har vært avgjørende for hele prosjektet, som har mottatt støtte fra Fellestiltakene LO- VIRKE.
11:00 - 11:30
"Det digitale sagbruket som ble smart" | Patrik Haldén OPTIWARE - Petri Luomala og Johan Berglund MOELVEN
MOELVEN har tatt steget. Få innsyn i deres spennende forbedringsprosjekt med samarbeidspartneren OPTIWARE: Målstyring, visualisering og digitalisering for å øke lønnsomheten.
08:30 - 11:30
Velkommen | Thomas Brynjulfsen, MainTech
Vi ønsker velkommen til vår fagsesjon om Anvendt Digitalisering. Thomas vil gi oss en introduksjon til temaet, og oppsummerer trendene vi har sett det siste året.
08:40 - 09:15
Digital Twin – fra buzzword til noe håndfast | Roger Skogmo, Kongsberg Digital
Presentasjonen vi innsikt i hvordan den digitale tvillingen er bygd opp for å gi maksimal kundeverdi.
09:15 - 10:00
Utvikling og implementering av roboter for innvendig trykktankinspeksjon | Håkon Hilmar Ferkingstad, Gassco
Håkon har de siste årene jobbet det mest av tiden med forskning og utvikling, blant annet med prosjekter innen robotteknologi, teknisk integritet og korrosjon. Han vil i presentasjonen rette fokus mot hvordan Gassco har jobbet med sine samarbeidspartnere for å få til rask implementering av robotløsninger.
10:00 - 10:30
Kaffe/ Vrimle/ Stands | Kaffepause
Besøk stands, ta en prat med kjente og ukjente - og for all del fyll opp kaffekoppen
10:30 - 11:00
Bruk av BIM og VDC i driftsfasen | Johnny Rimestad Sætre, NIRAS
Johnny er en 100% ildsjel innen bruk av BIM og VDC, og er en av Norges fremste personer på kompetanse og praktisk bruk av VDC – Virtual Design and Construction. Kom og se eksempler fra våre siste felles prosjekter.
11:00 - 11:30
Unngå de digitale fallgruvene | Elling Skjetlein, Neptune Software
Et Fortune 500 selskap fra bilindustrien oppdaget den manglende lenken for å realisere deres digitaliseringsreise og fullføre prosjekter andre bare våger å tenke på. Vi tar dere igjennom hvordan denne kunden og andre simplifiserer og integrerer ny og gammel teknologi til brukervennlige applikasjoner.
08:30 - 11:30
Velkommen | Kristian Askeland, MainTech
Vi ønsker velkommen til vår fagsesjon om RCM for ledere og entusiaster. Kristian Askeland og Kristne Høyen vil lede dere gjennom en dag med interessante foredragsholdere fra norske bedrifter (TBA) samt verdenskjente Nancy Reagan som reiser over dammen for å dele av sin kunnskap med sitt brennende engasjement.
08:45 - 10:00
Laying the Foundation for a Successful RCM Analysis | Nancy Regan, RCMTrainingOnline.com
How to refine the Operating Context, Functions, and Functional Failures
10:00 - 10:30
Kaffe/ Vrimle/ Stands | Kaffepause
Besøk stands, ta en prat med kjente og ukjente - og for all del fyll opp kaffekoppen
10:30 - 11:30
Taking the Complexity out of an RCM Analysis | Nancy Regan, RCMTrainingOnline.com
Save time and avoid frustration when identifying Failure Modes and Default Checks
11:30 - 12:30
Lunsj | Lunsjbuffet
12:30 - 13:15
«Et bilde forklarer mer enn tusen ord». | Johan Lundell, Nodd
Johan er en fantastisk foredragsholder som mener visualisering kan øke kommunikasjonen i Norsk Industri. Med bakgrunn fra vedlikeholdsmiljøet i Sverige har Johan tonnevis med relevant erfaring han vil dele med oss.
13:15 - 14:00
Intelligent asset management | Johan Malmström, SAP Norway
SAP er et av verdens største forretningssystemer og støtter mange store industriselskaper i deres prosesser. De siste årene har selskapet utviklet sine produkter for å støtte opp under Industri 4.0 og Maskinlæring som beslutningsstøtte
14:00 - 14:20
Kaffepause | Kaffepause
Benytt anledningen til å besøke årets sponsorer/utstillere i pausen og delta på årets quiz. Vi trekker flotte premier fra hovedscenen på slutten av dagen
14:20 - 15:00
Fremtiden for industrien | Tord Lien, NHO Trøndelag
Tord har vært Olje- og energiminister, og er nå direktør i NHO Trøndelag. Han er lidenskapelig opptatt av at industrien skal utvikle seg og være konkurransedyktig slik at Norge fortsatt skal være et foregangsland for utvikling av industri. Hos oss skal Tord oppsummere 2 innholdsrike dager og gi sine betraktninger på veien videre.
15:00 - 15:10
Avslutning | Gunnar Andreas Aarvold, MainTech
Oppsummering av årets MainTech konferanse, vel hjem og velkommen tilbake til neste år!